По стара българска традиция, днес изгонихме злото с гласовитите звънци. Видяхте ли този необикновен пламък в очите на децата ни? Ето така, ние пазим живи българските обичаи и традиции и ги предаваме на бъдещите поколения!

СУРВАКАРСКА РАБОТИЛНИЦА В ОУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" С. ЯРДЖИЛОВЦИ
За поредна година учениците изработиха сурвакарски маски, ликове и рисунки на кукери!

ОРИГИНАЛНОСТ И КРАСОТА СЪТВОРЕНИ ВЪРХУ ДЪРВО!
Коледните сувенири изработени от ентусиазираните ученици от прогимназиален етап и съвместната им работа с г-жа Бойка Николова, която развива креативността, въображението и творческите умения на учениците.

УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" НИ РАЗКАЗАХА КОЛЕДНА ПРИКАЗКА ЗА ДОБРОТО.

Днес се проведе учебна симулационна тренировка при ситуация на пожар. След сигнал за опасност, всички присъстващи в сградата на училището бяха евакуирани. Проведоха се и демонстрации на гасене на пожар с пожарогасители. Учениците показаха знанията си в различни ситуации и участваха в тренировката с огромен интерес.

МОДЕЛИРАНЕ НА НЕСТАНДАРТНИ ФИГУРИ ОТ ПЛАСТЕЛИН В ЗАНИМАНИЯТА ПО ИНТЕРЕСИ В НАЧАЛЕН ЕТАП.

Нашите малки, талантливи художници получиха своите грамоти от състезанието "Аз рисувам", организирано от СБНУ. Гордеем се с прекрасните си ученици, които достойно спечелиха четири най-високи точки!
Мили деца, продължавайте да творите и да изкачвате върхове!

Днес, в ОУ "Отец Паисий" със съдействието на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - гр. Перник, се проведе теоретична и практическа подготовка на учениците от 1 - 7 клас за реакция при бедствена ситуация и последваща евакуация, подготовка на раничка и семеен план за действие, правилни действия и поведение при химическо и радиационно замърсяване.

Учениците от прогимназиален курс тържествено и с гордост отдадоха почести на великите българи - народни будители!

1 НОЕМВРИ - ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ!
Всяка година на този вълнуващ ден, всички ние почитаме паметта на смели герои-родолюбци, жертвали живота си в името на свободата, на възрожденски патриоти и учители, на поети оставили след себе си безценно наследство за бъдещите поколения.
Дечицата от ДГ "Валентина Терешкова" и учениците от начален етап от ОУ "Отец Паисий", с. Ярджиловци се запознаха с делата на народни будители - велики мъже и жени, рецитираха незабравими стихотворения, изработиха табла и рисунки, които изложихме в красиви кътчета. Звучаха детски песни за буквите и знанието, за славното минало, песни посветени на борци за освобождение, песни за просветители, учители, книжовници и др.

ЕТО КАК ОТБЕЛЯЗАХМЕ ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА СПОРТА - BE ACTIVE!

Следобедните занимания по интереси са изпълнени с много емоции и преживявания! Учениците от начален етап работиха с много любов и усърдие.

ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2023 / 2024 ГОДИНА

ТЪРЖЕСТВЕНО ЗАВЪРШВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2023 / 2024 г.

НЕЗАБРАВИМ ДЕН В КОМПЛЕКС "ЕГРЕКА" С. ДРЕН

АТРАКЦИОНЕН ПАРК "КОВАЧЕВЦИ"

УЧЕНИЦИТЕ НИ ПОСЕТИХА НАЦИОНАЛНИЯ ПРИРОДОНАУЧЕН МУЗЕЙ В ГРАД СОФИЯ.

Последната тренировка на малките ни талантливи футболисти на 1 юни - ден на детето.

С МНОГО ВЕСЕЛИЕ, СПОРТ, ЗАБАВНИ ИГРИ И СМЯХ УЧЕНИЦИТЕ НИ ПРАЗНУВАХА 1 ЮНИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДЕТЕТО!

УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" ВЗЕХА УЧАСТИЕ В ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКИ ТУРНИР "ДЕЦАТА НА ПЕРНИК" ПОД НАДСЛОВ "БЯГАЙ С УСМИВКА".

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ! 24 МАЙ - ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПИСМЕНОСТ, ПРОСВЕТА И КУЛТУРА!

Вълнуващ бе днешният ден за първокласниците от ОУ "Отец Паисий". С гордост могат да кажат "Вече мога да чета и пиша"!

Гордеем се с учениците от начален етап, които се представиха успешно на състезанията "Аз и буквите" и "Аз общувам с Европа"!

Пролетта вече започна да рисува със своята майсторска четка, а старателните участници в Екоклуб "Аз обичам природата" се заеха с обгрижване на прекрасните училищни градинки!

Ученици от прогимназиален етап взеха участие в конкурса "Писано яйце". Те предадоха своя опит и на останалите ни възпитаници.

Днес се срещнахме с учениците и учителите от ОУ "Свети Климент Охридски", с. Рударци. Те ни разказаха как се празнува Лазаров ден, според традицията. Децата се забавляваха с боядисването на декоративни яйца, с които ще си направим великденска украса. Учениците пребориха сили и в множество спортни игри.
Имахме чудесен и забавен ден!

Учениците от начален етап посетиха интерактивен форум на изкуствата за деца и от деца, който се състоя в Обединен детски комплекс в град Перник

Торта приготвена от участниците в клуб "Кулинарна академия"

Днес, 14.03.2023 г. отбелязахме празника на числото пи. Учениците научиха много интересни и любопитни факти за числото пи и си поставиха ръчно изработени значки с мистичния символ.

ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ НА ОБНОВЕНИЯ КОМПЮТЪРЕН КАБИНЕТ

УЧЕНИЦИТЕ ОТ ПЪРВИ И ВТОРИ КЛАС СЕ ПРЕДСТАВИХА ОТЛИЧНО НА СЪСТЕЗАНИЕТО ПО МАТЕМАТИКА!

Днес си поговорихме за ползата от здравословното хранене и си приготвихме плодови салатки!

Какъв по - хубав ден от този, в който да оценим творческите умения и талант на нашите деца!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ!
Да се радваме, че живеем в свободна, красива, духовно извисена България! Страна, в която празници, традиции, обичаи, културни и исторически паметници живеят във вечността. Да помним имената на великите българи дали живота си за свободата на България!

МАЛКИТЕ КУЛИНАРИ ПРИГОТВИХА ПЪРЖЕНИ КАРТОФКИ, КОИТО ХАПНАХА С УДОВОЛСТВИЕ

Дечицата от детска градина "Валентина Терешкова", филиал - с. Ярджиловци, ни показаха чудесните си мартенички, които изработиха със своите малки, сръчни ръчички. Учениците от начален етап с радост разгледаха червено - белите мартенички, а някои дори се закичиха с тях.

ПЪРВА НАГРАДА - ЗЛАТЕН ГЛАГОРЕЦ В МЛАДЕЖКАТА СУРВАКАРИАДА 2023г. БЕ СПЕЧЕЛЕНА ОТ СУРВАКАРСКАТА ГРУПА КЪМ ОУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ", С. ЯРДЖИЛОВЦИ!

150 ГОДИНИ ОТ ГИБЕЛТА НА ДЯКОН ВАСИЛ ЛЕВСКИ! ПОКЛОН ПРЕД ТЕБ, АПОСТОЛЕ!

ГРУПАТА ЗА ИСТОРИЧЕСКИ ТЕАТРАЛНИ ВЪЗСТАНОВКИ КЪМ ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА ПРЕДСТАВИ "ВАСИЛ ДЯКОН ЛЕВСКИ И СТРАСТИТЕ БЪЛГАРСКИ". МЛАДИТЕ АРТИСТИ УСПЯХА ДА ДОКОСНАТ СЪРЦАТА НИ!

ПЪРВО МЯСТО В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА РИСУНКА "ВАСИЛ ЛЕВСКИ ПРЕЗ МОЯ ПОГЛЕД И СЪРЦЕ", БЕ СПЕЧЕЛЕНО ОТ НАШАТА УЧЕНИЧКА ОТ 6 КЛАС - АНТОНИЯ ДАНКОВА!

МАЛКИТЕ КУЛИНАРИ НИ ПОЧЕРПИХА С ВКУСНИ ПОНИЧКИ ПРИГОТВЕНИ С МНОГО ЛЮБОВ!

Участниците в клуб "Кулинарна академия" ви поднасят парче гореща пица със зеленчуци.

Участниците в екоклуб "Аз обичам природата" си направиха наръчник на туриста. Разходките сред природата са здравословни и приятни, но ако тръгнем неподготвени, понякога може да пострадаме. Добре е да знаем някои основни правила, които биха спасили човешки живот.

УЧАСТНИЦИТЕ В КЛУБ "КУЛИНАРНА АКАДЕМИЯ" ПРИГОТВИХА ВКУСЕН КРЕМ, КОЙТО СИ ХАПНАХА С УДОВОЛСТВИЕ!

УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ", С. ЯРДЖИЛОВЦИ ПРЕДСТАВИХА БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ТРАДИЦИИ И ОБИЧАИ ПРЕД ЖУРИТО НА МЛАДЕЖКАТА СУРВАКАРИАДА, КОЯТО СЕ ПРОВЕДЕ НА 27.01.2023 г. В ГРАД ПЕРНИК. БЪЛГАРСКИЯТ ДУХ ЖИВЕЕ В СЪРЦАТА НА ДЕЦАТА НИ, КОИТО С ГОРДОСТ ГИ ПРОДЪЛЖАВАТ.

Участниците в клуб "Кулинарна Академия" приготвиха вкусна закуска.

УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" ОТ МАЛКИ НОСЯТ В СЪРЦАТА СИ ДУХЪТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИИ И ОБИЧАИ!
И КАКТО ТРАДИЦИЯТА ПОВЕЛЯВА, НАШИТЕ МАЛКИ КУКЕРИ ПРОГОНИХА ЗЛОТО И ЗЛИТЕ ДУХОВЕ ОТ УЧИЛИЩЕТО И ОТПРАВИХА ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ЗДРАВЕ, УСПЕХ И БЛАГОПОЛУЧИЕ!

КОЛЕДНИ КЪСМЕТИ БЯХА ИЗТЕГЛЕНИ ОТ КЛАСНИТЕ РЪКОВОДИТЕЛИ. ГОДИНА ПЪЛНА СЪС ЗДРАВЕ, ПРОСПЕРИТЕТ И ЩАСТЛИВО БЪДЕЩЕ ЗА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ И ТЕХНИТЕ УЧИТЕЛИ!

КОЛЕДНА ПРОГРАМА НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ НАЧАЛЕН ЕТАП. ВЕСЕЛА КОЛЕДА!

В НАВЕЧЕРИЕТО НА БЪДНИ ВЕЧЕР, УЧЕНИЦИТЕ ОТ ПРОГИМНАЗИАЛЕН ЕТАП НИ НАПОМНИХА НАЙ - ИНТЕРЕСНИТЕ БЪЛГАРСКИ ТРАДИЦИИ И ОБИЧАИ. НЕКА ГИ ПАЗИМ И ГИ ПРОДЪЛЖИМ.

ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В КОНКУРСА "МОЯТА КОЛЕДА", БЯХА НАГРАДЕНИ И ПОЛУЧИХА ГРАМОТИ ОТ ДИРЕКТОРА НА ОУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ", Г-ЖА КОЛЕВА.

КЛУБ "КУЛИНАРНА АКАДЕМИЯ" ПРИГОТВИ КОЛЕДНА ТОРТА ЗА ПРАЗНИКА.

КОЛЕДАТА ЧУКА НА ВРАТИТЕ НИ!

И тази година в ОУ „Отец Паисий“ ще се проведе традиционният благотворителен Коледен базар. Учениците ни с много любов и усърдие създадоха своите коледни сувенири. Те показаха таланта си в изобразителното изкуство чрез прекрасни картички, коледни картини, нарисувани върху дърво, а сръчността им проличава по малките снежковци, които чакат своите нови собственици. Бихте могли да украсите вратите си и с коледните венци. Със събраните средства ще бъдат закупени спортни пособия. 

КОНКУРС ЗА УЧЕНИЧЕСКА РИСУНКА НА ТЕМА "МОЯТА КОЛЕДА". ГОРДЕЕМ СЕ С ТАЛАНТА НА МАЛКИТЕ ХУДОЖНИЦИ - БОЖИДАР ВАСИЛЕВ ОТ 5 КЛАС И КОСТАДИН СТОЙЧЕВ ОТ 7 КЛАС.

УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОУ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" ВЗЕХА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА ЗА УЧЕНИЧЕСКА РИСУНКА "НАШАТА КОЛЕДА". ГОРДИ СМЕ С НАШИТЕ МАЛКИ ХУДОЖНИЦИ, КОИТО СЕ ПРЕДСТАВИХА ЧУДЕСНО!

НАШЕТО ВКУСНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ВАШЕТО КОЛЕДНО ПАРТИ!

КУЛИНАРНА АКАДЕМИЯ

ЕКОКЛУБ - "АЗ ОБИЧАМ ПРИРОДАТА"

Участниците подрязаха розите в нашата малка, но обгрижвана с много любов училищна градинка. Подготвиха ги за зимата, за да ни радват със своята красота и аромат, когато цъфнат отново. При засаждането на тези прекрасни рози, учениците вярваха, че с полагането на грижи за тях, те в замяна ще ни радват с прелестта си, а и природата ще ни се отблагодари. 

КЛУБ "АЗ ОБИЧАМ ПРИРОДАТА - НАДЕЖДА ЗА БЪДЕЩЕТО"

В нашият клуб се учим да събираме разделно отпадъците и какво означават различните цветове. Направихме екоферма от 3D пъзел, запознахме се с животните на село и как да ги отглеждаме природосъобразно. 

КУЛИНАРНА АКАДЕМИЯ!

СИМУЛАЦИОННА ТРЕНИРОВКА

На 11.11.2022г. в училището ни бе организирана учебна симулационна тренировка при ситуация на пожар и други бедствия. Тренировъчната симулация включваше евакуация на присъстващите в сградата, присъствена проверка на евакуираните, установяване дали има „пострадали“ и как да окажем първа помощ, демонстрация на гасене на пожар с пожарогасител. Проверени бяха и знанията на учениците относно телефонни номера, които да бъдат използвани в случай на различни ситуации. 

ФОРУМ "ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТЕРЕСИ И ИНОВАТИВНИ ПРАКТИКИ" - 04.11.2022г. - ОБЩИНА ПЕРНИК

Учениците от ОУ „Отец Паисий“ мислят независимо и креативно, имайки свобода и избор да изберат една технология пред друга. Училището ни разполага с компютърна зала и предоставя информация за повишаване на дигиталните знания и компетентност на учениците, както за начинаещи, така и за напреднали. 

Ние се стремим да погледнем отвъд това, което знаем и да разработим идеи и подходи, с които да направим нещо по нов начин.

Нашата страст е да подготвим учениците да бъдат част от глобалното общество, да приемат днешните реалности и да създават промяна. И както е казал Сократ „Тайната на промяната е да съсредоточаваме цялата си енергия не върху борбата със старото, а върху изграждането на новото.“

Ние стимулираме учениците си да бъдат креативни, да бъдат смели да използват и прилагат идеите си, защото каква би била стойността на една идея, ако не я използваме!

Нашите ученици са отворени за промяна и вярваме, че можем да растем чрез иновациите!

Възпитаниците ни са готови да прегърнат бъдещето!

01.11.22 г. - ДЕНЯТ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ!

„АЗ СЪМ ПОСВЕТИЛ СЕБЕ СИ НА ОТЕЧЕСТВОТО СИ, ДА МУ СЛУЖА ДО СМЪРТ И ДА РАБОТЯ ПО НАРОДНАТА ВОЛЯ.“ 

/ВАСИЛ ЛЕВСКИ/

16.09.22 - 22.09.22 - ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА БЕЗ ЗАГИНАЛИ НА ПЪТЯ!

ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА!

Спортът ни дарява с най-ценните качества – здраве, воля, упоритост, дисциплина, концентрация, търпение, постоянство, работа в екип, желание за победа, силен характер и много други. Нека да стимулираме и окуражаваме децата ни да спортуват и да ги  развиват. 

СЛАВАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ СПОРТИСТИ СЕ ПРОСЛАВЯ ИЗ ЦЕЛИЯТ СВЯТ!

ВЯРВАМЕ, ЧЕ БЪДЕЩОТО ПОКОЛЕНИЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ГО ПРАВИ С ОЩЕ ПО – ГОЛЕМИ УСПЕХИ!

УЧИЛИЩНОТО ЗВЪНЧЕ ОТНОВО НИ СЪБРА!

ОУ " ОТЕЦ ПАИСИЙ" С. ЯРДЖИЛОВЦИ ОБЩ. ПЕРНИК

И НЕКА БЪДЕ УСПЕШНА!

ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2022 / 2023 ГОДИНА!

15.09.2022 ГОДИНА